duminică, 20 ianuarie 2013

Musaca din piept de pui

  • 500 g piept de pui tocat
  • 2 cepe
  • 6 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • o cescuta apa
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 kg cartofi
  • o cescuta lapte
  • un cubulet de unt
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 oua
  • marar

  1. Ceapa tocata marunt si usturoiul pisat se calesc un pic in ulei,apoi se adauga si carnea si se amesteca pana se albeste ,atunci se adauga apa si se da cateva clocote bune.Se lasa sa se racoreasca si apoi se adauga sarea,piperul,boiaua,ouale si cele 2 linguri de pasta de tomate ...dupa gustul dorit.
  2. Cartofii curatati se fierb in apa cu sare,se scurg dupa ce au fiert si se piseaza ca pentru piure adaugandu-se laptele si un cubulet de unt.
  3. In vasul pentru cuptor se aseaza un pat din piure de cartofi,apoi carnea si deasupra iar piure.
  4. Se da peste cu o lingura de pasta de tomate ,apoi cu un ou batut bine se unge toata suprafata.
  5. Se da in cuptor pentru 30 minute la 190 grade.
     Pofta buna !



4 comentarii:

  1. Citesc si-mi aduc aminte de bunica mea, doar dansa spunea ca musacaua de pui este la fel de buna ca cea din carne de porc. Personal vreau sa incerc si cu ceva boia iute!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciao!!! :-)
    Deliziosa la tua ricetta!!!
    Baci

    http://attimididolcezza.blogspot.it/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sono contento che ti piace.
      E sul tuo blog sono molti grandi ricette buonissime e belli come te !:)

      Ștergere